Lihtne häkk: kuidas kasvatada oma hädise iPhone’i vaba mälu midagi kustutamata (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone
iPhone Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Turunduse võim on suur ja paljud meist on Teslade eeltellimuse pimesi sisseandmise kõrval hankinud endale ihaldatud iMobiili eriti süvenemata selle tehnilisse võimekusse ning avastanud ühel hetkel, et sellesse enam mitte ainsatki pilti ei mahu.

Nüüd on leidlikud mobiilispetsid – täpsemalt Redditi kasutaja nimega eavesdroppingyou - avastanud aga nipi, kuidas näiteks 16GB salvestusmahuga iPhone kerge vaevaga ära lollitada ja sellesse midagi kustutamata vaba mälu juurde saada.

Panemaks iPhone’i arvama, et tal on rohkem mälu, pole vaja teha muud, kui asuda rentima endale vaatamiseks filmi. Tuleb vaid jälgida, et film oleks kindlasti suurem, kui telefonis hetkel vaba ruumi paistab olevat – sel juhul ei pea kasutaja midagi rentimise käigus maksma.

Esiteks tuleb kindlaks teha, kui palju on seadmes vaba mälu. Selleks tuleb siirduda Settings->General-About ning kerida alla, et jõuda väljani Available.

Edasi peab siirduma iTunes Store’i ja leidma seal filmi, mille maht oleks vabast ruumist suurem. Miks mitte võtta mõni teada-tuntud pikk film nagu «Sõrmuste isand» extended editions versioon. Loomulikult saabub sellise filmi rentimise soovi korral teade, et seadmes pole piisavalt ruumi ning sellel on klahvid OK ja Settings.

Kui nüüd vajutada klahvile Settings, siis viiakse kasutaja tagasi esimese punkti vaatesse, kuid üllatusena selgub, et vaba mälu maht on kasvanud. Kui sellist rentimise-sätete kadalippu mitu korda läbi teha, siis vabastabki seade mälu juurde.

Sellise kummalise tulemuse taga võib peitude Apple’i loogika vabastada mälupuuduse käes vaevleva seadme erinevate rakenduste kasutud andmed. Mõned kasutajad on selle häki käigus näinud ka lausa teadet «cleaning».  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles