Tesla Model 3 sai esimese nädalaga 325 000 eeltellimust

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3 tootmiseelne versioon
Tesla Model 3 tootmiseelne versioon Foto: SCANPIX

Nädal pärast Tesla soodsaima mudeli Model 3 esitlust on broneeringute arv ületanud juba 325 000 piiri, kirjutab Gizmodo.

Seejuures on tähelepanuväärne, et juba esimese 24 tunniga oli Model 3 broneeringute arv ületanud 180 000 piiri. Võrdluseks - veebruarikuu seisuga oli maailma teedel vuramas kokku vaid 107 000 Teslat.

«Me peame päris kindlasti oma tootmise ümber planeerima,» säutsus ettevõtte tegevjuht Elon Musk Model 3 esitlusele järgnenud ootamatult suurele eeltellimuste arvule reageerides.

Selleks, et broneerida alles järgmisel aastal tootmisesse jõudev Model 3, tuli huvilistel maksta Teslale 1000 dollari suurune tagastatav deposiit. See tähendab, et Tesla Motors on potentsiaalsetelt klientidelt saanud praeguseks kokku juba 325 miljonit dollarit deposiite. Auto hind algab USAs 35 000 dollarist. Juhul kui kõik broneerijad otsustavad auto ka välja osta, teeniks ettevõte vähemalt 11,4 miljardit dollarit käivet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles