Tesla kutsub turvaohu tõttu tagasi pea kõik toodetud linnamaasturid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model X P90D
Tesla Model X P90D Foto: SCANPIX

Elektriautode tootja Tesla Motors teatas, et kutsub kolmanda istmerea kinnitusi puudutava potentsiaalse ohu tõttu tagasi rohkem kui 2700 enne käesoleva aasta 26. märtsi toodetud linnamaasturit Model X, kirjutab CNBC.

Täpsemalt kardab elektriautode tootja, et auto laupkokkupõrke puhul ei pruugi kolmanda rea istmete lukustushinged survele vastu pidada ning iste võib ette paiskuda, põhjustades reisijatele tõsiseid vigastusi. Kuigi auto läbis algsed ohutustestid edukalt, avastati potentsiaalne oht hilisemates kokkupõrketestides.
Vastavate istmete eest vastutab Tesla partner, Austraalia juurtega ettevõte Futuris, kelle kulul need ka välja vahetatakse.

«Meil on sellele probleemile juba lahendus olemas. Me oleme koos oma tarnijaga välja arendanud uue, kvaliteetsema istmetoedisaini, mis tagab sõitjate turvalisuse,» väitis Tesla Model X omanikele saadetud kirjas.

Tesla sedaani Model S platvormile ehitatud Model X linnamaastur on autotootja seni uusim tootmisesse jõudnud mudel. Kuigi algselt lubas ettevõtte tegevjuht Elon Musk alustada Model Xi tootmisega juba 2013. aastal, jõudsid esimesed autod eeltellijatele alles mullu septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles