Kasutajatest: Lenovo Yoga – PC-maailma võit nii disainis kui funktsionaalsuses

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yoga 900 paindub nii nagu Sina tahad.
Yoga 900 paindub nii nagu Sina tahad. Foto: tootja

Märkan laual oranži kaanega läpakat. See pole Mac. See on esimest korda, kui PC püüab pilku," kirjutab Hardi Keerutaja sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark. "Astun lähemale. Yoga-seeria võimsaim i7 protsessoriga varustatud arvuti on kerge – midagi uut."

Veel aasta tagasi andis otsida Macbook Airi kaalukategoorias (1,35 kg) ja samas 13tollise ekraaniga masinat. Yoga 900, mida proovisin, on 13,3 ning see kaalub isegi 60 grammi vähem! soovitab Hardi Keerutaja Digitarkas.

Postkasti maanduvad ja netis vilkuvad arvutipoodide reklaamlehed pakuvad 99% 15tolliseid üle kahe kilogrammi kaaluvaid nagisevaid plastkorpuseid. See plast on nagu rolleritel, selle all on tunda tühjust ning tugevamalt peale vajutades või ühes käes hoides tekib hirm, et äkki murdub auk sisse või väänduvad kinnitused.

Tegelikult, kui otsida, leiab ka erandeid. Lenovol, Samsungil – kõigil suurematel tootjatel on alternatiive Airile, aga need korpused, disainid pole nii kutsuvad. Ja hind on enamasti kõrgem, kui ennast tõestanud Apple’l.

Ja aku ei pea kümme tundi. Aeg-ajalt ikka proovin neid arvutipoodides. Ennekõike huvitab mind touchpad ehk puuteplaat, mis hiirena töötab. Siiani on see olnud väiksem ja tunduvalt kehvema tundlikkusega kui Apple’i 2008. aastal välja tulnud armastatud müügihitil.

Nüüd siis Yoga. Liigutan sõrme ja ohoo! – kõik tundub imeliselt sujuv. Toimib! Olen natuke kohmakas, aga see läheb teise masinaga harjumise arvele. Niisiis – kerge nagu Air ja võrreldava puuteplaadiga.

Lõpuks ometi! Lenovo Yogal on veel üks suur trump. Nimelt saab ekraani avades liigutada seda kuni 360 kraadi, mille käigus ekraan liigub ringiga klaviatuuri alla, tehes sülearvutist midagi tahvelarvuti sarnast. Sellisel juhul on käes superhea suure IPS ekraaniga tahvel, milles peitub korralik võimsus. 2,5GHz protsessor, 8GB RAM-i, kui tehniliseks minna.

Loe sülearvutist Lenovo Yoga 900-13ISK ja Hardi Keerutaja kommentaaridest lähemalt Digitargast!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles