Video ja galerii: maailma kiireim kabriolett näitas 427 km/h tippkiirust

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika superautode tootja Hennessey kabriolettmudel Venom GT Spyder püstitas USA sõjaväe Californias asuval lennuväljal uue lahtikäivate katustega autode kiirusrekordi, kirjutab Auto Express.

Maailma kiireima auto tiitel on viimastel aastatel pidevalt ohus olnud. Hennessey Performance väitis juba kaks aastat tagasi, et võttis rekordi enda kätte Venom GT Coupe´iga, mis mitteametlikul testil saavutas kiiruseks 270,4 miili tunnis ehk 435,2 km/h. See rekordiüritus jäi tehnilistel põhjustel aga ametliku tunnustuseta ning rekord jäi toona veel Bugatti Veyron Sporti valdusesse (431 km/h).Hennessey ei andnud aga alla ning eile toimunud testil nihutati Venom GT Spyderiga edasi kabriolettautode tippkiiruse piire. Kui varasem rekord oli 408,8 km/h Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse´i käes, siis Californias toimunud Lemoore´i lennuväljal toimunud üritusel saavutas Hennessy auto tippkiiruseks 427 km/h.

Venom GT Spyder on varustatud seitsmeliitrise topeltturboga V8 silindriasetusega mootoriga, mille võimsuseks on 1451 hobujõudu (1082 kW). Nullist sajani kiirendab auto vaid 2,4 sekundiga.

Hennessey plaanib ehitada kokku kolm Spyderit, mille hind algab umbes 1,5 miljonist dollarist, pluss maksud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles