Apple on vargsi tõusnud juba maailma neljandaks arvutitootjaks (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MacBook Air.
MacBook Air. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX

Uuringufirma IDC andmetel kasvatas Apple esimeses kvartalis personaalarvutite tootjate seas oma turuosa 7,4 protsendile, millest piisas Asuse ees neljanda koha hõivamiseks.

Uuringufirma andmetel oli aasta esimese kolme kuu arvestuses esikohal 12,2 miljoni tarnitud arvutiga ehk 20,1 protsendi suuruse turuosaga Lenovo. Hiina ettevõttele pakub tihedat konkurentsi HP 11,6 miljoni seadmega (19,2 protsenti maailmaturust) ning viimasele pjedestaalikohale jõudis Dell 9 miljoni arvutiga (turuosaks 14,9 protsenti).

Apple tarnis esimeses kvartalis 4,5 miljonit personaalarvutit ehk omas IDC andmetel 7,4 protsendist turuosa, lükates viiendale kohale Taiwani tootja Asuse, mille vastavateks näitajateks olid 4,4 miljonit seadet ja 7,2 protsenti.

Personaalarvutite müük on maailmas juba aastaid vähenenud ning sama trendi jätkumist oodatakse ka tänavuselt aastalt. IDC andmetel kukkus PCde kogutarne maailmas esimeses kvartalis mulluse tulemusega võrreldes 11 protsenti. Apple´i tõusu taga oli Põhja-Ameerika turu head müügitulemused, mis pidurdasid ettevõtte arvutite üldist müügilangust neljale protsendile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles