Ukraina tudengid õpivad Eestis e-riiki

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype University Hackathoni võitjad Anhelina Prokopenko ja Valentyna Tsap (punases).
Skype University Hackathoni võitjad Anhelina Prokopenko ja Valentyna Tsap (punases). Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vaevalt poole aasta eest otsustasid neli Ukraina naistudengit jätkata tehnoloogiaõpinguid Tallinnas, et suuta kodumaale naastes aidata Ukrainal e-riigiks saada. Laupäeval võitsid nad Skype’i uute IT-lahenduste võistluse tudengitele.

Kirovogradist pärit Anhelina Prokopenko ja Ternopilis sündinud Valentyna Tsap tulid Eestisse – täpsemalt Tallinna Tehnikaülikooli – õpinguid jätkama mullu augustis. Ukraina tudengite jõudmine siia oli suur juhus, enne otsust uuriti tausta tuttavatelt ja vaadati lisa internetiavarustest.

«Sain tuttavatelt teada, et on selline programm, milles välistudengid saavad õppida e-riigi tehnoloogiat – otsustasin proovida,» kirjeldas oma teekonda Eestisse Valentyna. Samamoodi oli Anhelinal plaan jätkata oma majanduse ja tehnoloogia valdkonna magistriõpinguid välismaal, ta uuris mitut ülikooli ja otsustas lõpuks Eesti oma kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles