Kas elu robotitega on õnnistus või krahh? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See ei ole naine, vaid robot nimega Chihira Kanae, kes suudab hotellikülalistega suhelda inglise, saksa, hiina ja jaapani keeles. Foto on tehtud äsjasel Berliini turismimessil.
See ei ole naine, vaid robot nimega Chihira Kanae, kes suudab hotellikülalistega suhelda inglise, saksa, hiina ja jaapani keeles. Foto on tehtud äsjasel Berliini turismimessil. Foto: AFP / Scanpix

Hotelli vastuvõtus naeratab kena robotneiu, restoranis veereb toiduga kohale ratastel mehike, arstikabinetis paneb diagnoosi masin, internetis postitab tehisintellekt kurje sõnumeid ning ajalehetoimetuses kirjutab artikleid automaatne süsteem. Ei, see ei ole mõne ulmefilmi stsenaarium ega õudusunenägu, vaid hoopis maailmas üha enam leviv komme kasutada argielus robotite abi.

Palju kõneainet pakkunud isesõitvad autod, eri otstarbega droonid või kõnnirobotid on muutunud juba igapäevaseks, aga maailmas leidub palju üllatavamaid võimalusi robotite ja tehisintellekti rakendamiseks. Eriti laialt on robotid kasutusel Jaapanis, Lõuna-Koreas, Hiinas, Saksamaal ja USAs.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles