Leht: Apple arendab oma esimest autot salaja Berliinis

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i logo
Apple´i logo Foto: SCANPIX

Saksa päevalehe Frankfurter Allgemeine allikate andmetel on Apple´il keset Berliini üles seatud labor, kus ettevõtte kiivalt saladuses hoitud esimest autot arendavad 15-20 spetsialisti.

Samade allikate sõnul hakkab Apple´i esimest autot ehitama Austria ettevõte Magna. Kui seni on Magna tootnud peamiselt Minisid, siis viimasel ajal on tellimused vähenenud ning allikate kinnitusel suudaks Kanada-Austria päritolu miljardärile Frank Stronachile kuuluv firma toota sadu tuhandeid autosid aastas lisaks.

Apple ei ole kunagi kinnitanud, et kavatseb autoturule astuda, samas on ettevõte viimastel aastatel palganud Mercedes-Benzist, Fordist ning muudest autotootjatest kümneid spetsialiste. Tesla Motorsi tegevjuhi Elon Muski sõnul on Apple´i autoprojektiga Titan seotud juba pea tuhat inimest.

Apple Insider raporteeris aasta alguses, et ettevõtte Californias Sunnyvale´is asuval, võõraste silmade eest kolmemeetrise taraga suletud territooriumil tegeletakse samuti autode arendusega.

Eelmise aasta septembris Wall Street Journali poolt avaldatud raporti järgi soovib Apple oma väikeauto müüki paisata juba 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles