Tänasest on Eestis võimalik esimestes kohtades tasuda mobiilse NFC-maksega

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paytailori rakenduse kaardilahendus
Paytailori rakenduse kaardilahendus Foto: Aivar Pau

Eesti idufirma Paytailor lansseeris täna Eestis esimesena uue põlvkonna mobiilse rahakoti, mis võimaldab NFC lähisidetehnoloogiat kasutades tasuda kaupade ja teenuste eest mobiiliga.

Paytailori mobiilse rahakoti näol on tegemist nutitelefoni rakendusega, kuhu kasutaja sisestab oma pangakaardi andmed ning tasumisel piisab raha ülekandmiseks vaid telefoni puudutamisest teenindaja osundatud märgisega. Lisaks on võimalik tasuda ka mobiili kaameraga QR-koodi skaneerides.

Rakenduse kaardivaatest on näha, et hetkel on selle teenusega liitunud 11 Juustukungina kauplust üle Eesti. Paytailor’i kaasasutaja Rode Luhaääre sõnul otsib ettevõte nüüd teenusele aktiivselt uusi kasutuskohti.

Varem proovis Paytailor sarnast teenust pakkuda viisil, kus arvet maksta sooviv klient pidi helistama müügikoha antud unikaalsel telefoninumbril. Summa oleks sel juhul liitunud kliendi Telia mobiiliarvele. Nüüdseks on see teenus kinni pandud.

Tele2 lansseeris möödunud nädalal koostöös mobiilse rahakotiga WoraPay samuti mobiilsete maksete lahenduse, kus 35 müügi- ja söögikohas saab tasuda arveid QR-koodi skaneerides. Arve lisandub selle teenuse puhul Tele2-2 kuuarvele.

Maailma ühe tunnustatuima ärilehe Financial Times’i arvamuse kohaselt muutub mobiilne rahakott kõige populaarsemaks maksevahendiks juba järgmise kahe aasta jooksul.  Ennustuse kohaselt teostatakse 2019. aastal mobiilse rahakotiga makseid juba 647 miljardi dollari eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles