Holland tahab keelata bensiini- ja diiselmootoritega autode müügi (3)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi majandusminister Henk Kamp sõitmas 3D-printeriga loodud jalgrattaga.
Hollandi majandusminister Henk Kamp sõitmas 3D-printeriga loodud jalgrattaga. Foto: SCANPIX

Hollandi parlamendi alamkoda kiitis heaks tööpartei PvdA ettepaneku, millega keelataks riigis alates 2025. aastast bensiini- ja diiselmootoriga autode müük, kirjutab Auto Express.

Selleks, et ettepanek ka seaduseks muutuks, peab see saama Hollandi parlamendi ülemkoja ehk senati heakskiidu. Kuni 2025. aastani müüdavad sisepõlemismootoriga autod võivad praeguse ettepaneku kohaselt Hollandi teedel edasi kulgeda.

Juba praegu on iga kümnes Hollandis müüdud auto elektrimootoriga ning juhul kui seadus vastu võetakse, tähendaks see riigis ilmselt juba lähitulevikus elektriautode- ja veidi hiljem, tehnoloogia arenedes, ka vesinikautode buumi.

Sarnaste, transpordi emissiooninäitajaid kärpivate plaanidega on välja tulnud ka teiste Euroopa riikide võimud. Näiteks soovib Norra pealinn Oslo keelata 2019. aastast linnas eraautode kasutuse, Pariisi linnapea lubas kaotada aastaks 2020 tänavatelt diiselautod.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles