Tesla endine peainsener palgati Apple´i salajast autoprojekti juhtima

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: Tesla

Elektriautode tootja Tesla Motorsi endine asepresident Chris Porritt suundus tööle Apple´i salajasesse autoprojekti Titan, kirjutavad portaalid Electrek ja 9to5Mac.

Väidetavalt asendab Porritt jaanuaris Apple´ist lahkunud Steve Zadesky´t, kes vedas aastaid tehnoloogiafirma seni saladuskatte all hoitud elektriautode projekti.

Porritt töötas enne Silicon Valley´sse suundumist aastakümneid Briti autotööstuses. Ta alustas 1987. aastal Land Roveris praktikandina ning tõusis ettevõttes kümne aastaga sõidukidünaamika peainseneriks. Seejärel suundus ta Aston Martinisse, kus töötas 2013. aastani peainsenerina. Kolm aastat tagasi sai ta pakkumise Teslalt ning töötas kuni 2015. aasta septembrini sõidukite peainseneri ja asepresidendina. Porritt aitas arendada Tesla Model S ja Model X  platvorme ning Model 3 šassiid.

Apple ei ole kunagi avalikult tunnistanud, et tegeleb elektriauto loomisega, kuid samas on ettevõte autotööstusest üle meelitanud kümneid tippspetsialiste ning Tesla Motorsi tegevjuhi Elon Muski väitel töötab Apple´i vastava projekti kallal kokku juba tuhat inimest.

Apple on ka varem meelitanud Teslast töötajaid üle, mis ei ole ettevõtte asutajas ja juhis Elon Muskis tekitanud just kõige meeldivamaid tundeid.

«Me tegime alati nalja, et Apple on Tesla surnuaed. Kui sa ei suuda Teslas hakkama saada, lähed sa Apple´i palgale. Ma ei tee tegelikult nalja,» ütles Elon Musk mõnda aega tagasi ajakirjale GQ antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles