Uber maksab kahe kohtuasja lõpetamiseks kokku kuni 100 miljonit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi logo.
Uberi logo. Foto: SCANPIX

Transpordivahendusteenus Uber jõudis kahes autojuhtidega peetud kohtuvaidluses kokkuleppele, millega ettevõte käib välja kuni 100 miljonit dollarit ning juhivad nõustuvad, et neid ei saa nimetada Uberi palgalisteks töötajateks, vaid iseseisvateks alltöövõtjateks, kirjutab Verge.

California ja Massascusettsi osariigi hagejad väitsid, et Uberi juhtidena peaks nad klassifitseeruma ettevõtte töötajateks, mis tähendaks seda, et neile laieneks ka vastavate osariikide tööseadustest tulenevad hüved. Kuna Uber sai vastavalt kokkuleppele õiguse liigitada juhte ka edaspidi iseseisvateks alltöövõtjateks, ei pea Uber juhtide eest tööjõumakse tasuma, mis vähendab ettevõtte tegevuskulusid ning kinnistab selle ärimudelit.

Kahe kohtuvälise kokkuleppe järgi maksab Uber umbes 385 000 juhile kokku 84 miljonit dollarit. Lisaks tuleb ettevõttel tasuda ka teine, 16 miljoni dollarini küündiv makse, juhul kui Uber läheb börsile ning ettevõtte väärtus kasvab aasta jooksul võrreldes 2015. aasta detsembriga vähemalt 1,5 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles