Kõik San Francisco uued majad varustatakse päikesepaneelidega (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneel
Päikesepaneel Foto: SCANPIX

San Francisco linn võttis vastu seaduse, mille järgi tuleb vähem kui kümnekorruseliste majade ehitamisel paigaldada nende katusele päikesepaneelid, kirjutab Gizmodo.

2025. aastaks sajaprotsendiliselt taastuvenergiale üle minna soovivast San Franciscost sai esimene USA suurlinn, mis on sellise seaduse vastu võtnud. 

«Tühjalt seisva katusepinna kasutuselevõtt on nutikas ja efektiivne viis päikeseenergia kasutuse edendamiseks ning keskkonna säästmiseks,» ütles veebruaris seadust esimest korda esitlenud San Francisco linnavolikogu liige Scott Wiener. «Me peame ka edaspidi jätkama agressiivset taastuvenergiapoliitikat, et tagada meie linnale ja regioonile jätkusuutlik tulevik.»

Sarnaseid seaduseid on vastu võetud ka mujal maailmas, näiteks Maharashtra ja Haryana osariikides Indias. Dubai plaanib muuta päikesepaneelid kõigile ehitistele kohustulikuks alates 2030. aastast.

San Francisco uued regulatsioonid lisanduvad California osariigis juba kehtivatele seadustele, mille järgi peab vähem kui 10korruseliste hoonete katusepinnast vähemalt 15 protsenti asuma otsese päikesevalguse käes ning olema sobilik päikesepaneelide paigalduseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles