IPhone’i-kasutajad sõidavad kallimate ratastega

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Registri kalleim ratas Argon 18 E-118
Registri kalleim ratas Argon 18 E-118 Foto: tootja

Jalgrataste kindlustamisega tegeleva Eesti start-up- ettevõtte Bike-ID rattaregistri statistika kohaselt on Eestis iPhone’i-kasutajate jalgrattad 30 protsenti kallimad kui Androidi-kasutajate kaherattalised.

Kui Apple’i telefoni omaniku jalgratas maksab keskmiselt 719 eurot, siis Androidi-telefonide omanike puhul on selleks numbriks vaid 552 eurot, selgus ettevõtte andmetest.

«Kui sarkastiliselt mõelda, võiks arvata, et kallite iPhone’ide ostjatel ei jäägi korraliku ratta jaoks raha üle,» kommenteerib numbreid Bike-ID rattaekspert Marden Muuk. «Tegelikult näeme, et luksuslikuma telefoni ostja hindab kvaliteeti ka jalgratta puhul.»

Kui keskmise Eestis müüdud jalgratta hind jääb 400 euro kanti, siis rattaregistrisse lisatakse pigem kallimaid rattaid - keskmine registreeritud ratas maksab 643 eurot.

Osalt viib selle hinna üles asjaolu, et varguste ennetamiseks ja ratta tagasisaamise hõlbustamiseks kannavad oma sõiduki registrisse just hinnalisemate rataste omanikud.

Kõige kallim ratas registris on täna võistlus-maanteeratas Argon 18 E-118 hinnaga 7500 eurot. Jalgrattaid saab kindlustamiseks registreerida ettevõtte veebis ja äpis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles