Selgus ID-kaardi riigihanke võitja (1)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti digitaalsete dokumentide tootmise riigihanke võitis Safran Morpho, kellega sõlmitakse viieaastane leping. Uusi dokumente hakatakse välja andma hiljemalt 2018. aasta alguses.

Politsei- ja Piirivalveameti riigihankel Eesti ID-kaardi tootmiseks tegid pakkumise kolm Euroopa tunnustatud dokumenditootjat. Riigihanke võitja hakkab tootma ID-kaarte, digitaalseid isikutunnistusi ja elamisloakaarte.

«Eesti dokumendid peavad olema turvalised ja parima kvaliteediga. Riigihanke võitja valimisel võtsime arvesse pakkumuse maksumust, kavandatavate turvaelementide valikut ja toimet ning dokumentide tootmise, sertifitseerimise ja isikustamise plaanitavat protsessi ning ettevalmistuste ajakava,» selgitas PPA identiteedi ja staatuste büroo juhataja Margit Ratnik. «Eesti hangib kaardi vormis dokumentide tootmist ja väljastamiseks ettevalmistamist tervikliku paketina. On tähtis, et selles protsessis oleks riigil üks kindel partner, kes vastutab kaardi kvaliteedi, isikuandmetega sidumise ja kaardi toimimise eest,» ütles Ratnik.

Uue kujundusega dokumente hakatakse välja andma hiljemalt 2018. aasta alguses.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles