Video: vaata, kuidas kasutada bitcoiniautomaati Tallinnas

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikohtu mõne nädala tagune otsus bitcoinide kauplemise osas on krüptorahaga seonduva taas päevakorrale toonud. Vähesed meist teavad, et eurode eest saab bitcoine oste ka Tallinnas ja Narvas asuvate eriliste rahaautomaatide abil.

Selgub, et erinevusi tavalise sularahaautomaadi ja bitcoini-ATM-i vahel on mitmeid. Näiteks ei sisestata sellesse mitte pangakaarti vaid tuvastamine käib telefoni ekraanile kuvatud või paberile prinditud QR-koodi abil. Bitcoine eurodeks või vastupidi vahetada soovival inimesel peab varasemalt olema loodud veebis bitcoini konto ehk virtuaalne rahakott. QR-kood seobki inimese ja tema rahakoti.

Lisaks nõuavad seadused hetkel seda, et enne vahetustehingut peab ostja läbima isikutuvastamise protseduuri telleri juures. Seetõttu ei ole automaadid avatud ööpäevaringselt vaid ajal, kui töös on samas ruumes asuv kontor.     

Kui Tallinnas, Tartu mnt 51 asuvas ATM-is saab hetkel bitcoine eurode eest vaid osta, siis Narvas Tallinna mnt 8 kontoris saab ka bitcoine eurode vastu vahetada.

Bitcoiniautomaate haldavad ettevõtted abilaen ja DeCrypto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles