Volvo lubab müüa aastaks 2025 miljon elektriautot (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo V60 pistikhübriid
Volvo V60 pistikhübriid Foto: SCANPIX

Tänavu juba teist pistikhübriidi esitlenud autotootja Volvo lubab 2025. aastaks kogu maailmas müüa miljon elektriautot, kirjutab Car and Driver.

Hiina kontserni Zhejiang Geely Holding Group omanduses ettevõte teatas mullu oktoobris, et plaanib igast müügile jõudnud mudelist luua ka pistikhübriidversiooni ning tuua 2019. aastal turule uuele SPA platvormile loodud täiselektrilise auto. Eelmise nädala lõpus avalikustas Volvo uue plaani, mille kohaselt suurendatakse pistikhübriidide valikut veelgi, mis ühtlasi peaks kaasa aitama 2025. aastaks miljoni elektrimootoriga auto müügile.

See number ei ole kooskõlas aga Volvo oktoobris tehtud avaldusega, mille järgi peaks pistikhübriidid moodustama autode kogumüügist järgmise aastakümne algusest umbkaudu kümme protsenti ehk 80 000 autot aastas. Isegi kui Volvo jõuab 2020. aastaks sellise näitajani, tuleks tal lisaks müüa 2019. aastal tutvustatavat täiselektrilist mudelit kuue aastaga kokku 600 000 eksemplari, et miljoni müüdud elektriautoni jõuda.

See aga on üsna julge eesmärk. Võrdluseks - Nissan jõudis 200 000 müüdud Leafini mullu detsembris ehk viis aastat pärast selle lansseerimist. Jättes kõrvale uue Model 3 eeltellimused, mis ei pruugi müügiks konverteeruda, on Tesla Motorsi edukaim mudel Model S, mida on nelja aasta jooksul müüdud kokku aga vaid 120 000 eksemplari.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles