Google loob oma võimsa start-up-inkubaatori

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i tegevjuht Sundar Pichai uus plaan on oma startup-taevas
Google'i tegevjuht Sundar Pichai uus plaan on oma startup-taevas Foto: MANU FERNANDEZ/AP

Andekate ja edumeelsete töötajate lahkumise pärast mures olev tehnoloogiagigant Google on loomas oma start-up-inkubaatorit, et pakkuda neile võimalust oma innovaatiliste ideede realiseerimist korporatsiooni sees.

Väljaande The Information andmeil saab «idufirmade taevas» kandma nime Area 120 ning töötajailt on võimalus kulutada viiendik oma tööajast selles kaasalöömiseks. Programmis osalemiseks tuleb esitada oma äriplaan ja kui see on saanud nõusoleku, siis pühenduda kuudeks vaid selle realiseerimisse.

Töötajail pole seejuures vaja muretseda ka selle pärast, et idee läbipõrumisel nende põhitöökoht Google’is kaduma läheb. Google pole veel teatanud, millal Area 120 täpselt käivitub.

Google’i senised plaanid start-up-kultuuri edendada ja helgemaid päid sellega kinni hoida pole olnud eriti õnnestunud. Väljaanne toob näiteks kaks aastat ettevõttes töötanud Kevin Systromi, kes lõi lahkumise järel ülipopulaarse sotsiaalvõrgustiku Instagram, mille hiljem ostis Google’i suur rivaal Facebook.

Google’i plaan ei pruugi olla siiski väga edukas, kuna Silicon Valley kujutab endast ettevõtluskeskkonda, kus säravatele ideede rahastust leida on suhteliselt kerge.

Google'i tunded pole võõrad ka Eesti suurtele tehnoloogiaettevõtetele. Näiteks lõi Eesti suurim Telko Telia möödunud aastat kiirendi VUNK, et kasvatada enda äridega hästi kohanduda võivaid idufirmasid.

Allikad: The Information, Endgadget

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles