Facebook astub Google'i ja eBay kandadele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Enam kui poole miljardi kasutajaga suhtlusvõrgustik, mullu fantastilise majandusaasta teinud Facebook kaasas kaks uut suurinvestorit ja ähvardab niimoodi internetiäri gigantidele Google'ile ja eBay'le ärimahult koha kätte näidata.

Vastuolulise mainega investeerimispank Goldman Sachs ja Vene investeerimisfirma Digital Sky Technologies investeerisid pool miljardit dollarit maailma suurimasse suhtlusvõrgustikku Facebook, mille väärtuseks on nüüd laias laastus 50 miljardit dollarit, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Võrgustik kavatseb tänavu leida veel miljardi dollari jagu investeeringuid, kinnitas Facebooki finantse tundev anonüümsust palunud allikas Reutersile.

Strateegiliste investorite kaasamine lubab Facebookil oma portaali arendada esialgu börsile minemata. Ehkki paljud investorid tahaks firma edust osa saada, on Facebook seni börsilemineku mõttesse suhtunud väga leigelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles