Mobiiltelefon järelmaksuga – üle keskmise kallis lõbu

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: PM

Mobiiltelefoni ostmine järelmaksuga on saanud iseenesestmõistetavaks viisiks endale igapäevase nutikaaslase soetamiseks, kuid pahatihti ei pööra inimesed tähelepanu sellele, et kohati tuleb sel juhul välja käia lausa teise telefoni hind.

Eesti Panga statistika räägib selget keelt: Eesti elanikele antud tarbimislaenude krediidi kulukuse määra keskmine näitaja on 21,65 protsenti. Arvesse on võetud seejuures kõik krediidiasutused, alates suurpankadest ja lõpetades kiirlaenukontoritega.

Kuid krediidiasutuste ring on laiemgi: finantsinspektsioonilt on krediidiandja tegevusloa saanud värskelt ka kaks mobiilsideoperaatorit kolmest. Telia ja Tele2 on teatanud, et nende kindel plaan on haarata enda kätte finantsvaldkonna turgu – seda mobiilimaksete kaudu, kus kuu jooksul ostetud kaupade ja teenuste summa lisandub kuuarvele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles