Tallinn annab värskete ideedega idufirmadele 20 000 eurot

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn
Tallinn Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Tallinna linn ja uute ideede rahastu Prototron kuulutasid välja 20 000 euro suuruse eelarvega taotlusvooru pealinnas kasutatavate ideede algatamiseks.

Tallinna ettevõtlusameti ettevõtluse arendamise osakonna juhataja Jaanus Mutli sõnul otsib linn uuenduslikke ideid ja ambitsioonikaid ettevõtteid, mis aitaksid linnakeskkonda tänapäevasemaks muuta.

Prototroni tegevjuht Siim Lepisk lisas, et uue taotlusvooru väärtuseks on see, et Tallinnas oma ideed saadakse teada, kas sellel oleks eduväljavaateid suuremal turul. Oodatud on näiteks sellised ideed, mis seonduvad ühistranspordi, liikluskorralduse juhtimissüsteemide või parkimisega, hoonete energiasäästu ja nutikate projekteerimislahendustega.

Laekunud ideede seast valitakse välja 20 paremat, kes saavad võimaluse kohtuda mentoritega ning 10 meeskonda pääsevad oma ideed kaitsma Prototroni ekspertkogu ette.

Taotlusi saab esitada läbi Prototroni keskkonna kuni 10. juunini.

Prototroni rahastule on senistes taotlusvoorudes esitatud enam kui 1300 nutikat ideed, kokku on rahastatud 35 meeskonda 380 000 euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles