Tesla ehitab Model 3st veelgi soodsama elektriauto

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Scanpix/AFP

Tesla Motorsi asutaja ja tegevjuht Elon Musk rääkis Norras toimunud transpordikonverentsil, et ettevõte kavatseb järgmiseks ehitada Model 3st veelgi soodsama väikeauto, kirjutab Auto Express.
 

«Tulevikus on elektriautod veelgi soodsamad. Model 3 hinnatase on selline, et umbes pooled inimestest saavad selle ostmist endale lubada. Neljanda generatsiooniga, väiksemate autodega, oleme me lõpuks jõudnud sinnamaale, et igaüks võib endale elektriautot lubada,» ütles Musk konverentsil esinedes.

Märtsi lõpus esitletud ning järgmisel aastal tootmisesse jõudva Model 3 baashinnaks on 35 000 dollarit.

Muski sõnul oli kõigepealt kallite autode ehitamine Tesla jaoks teadlik valik, kuna see aitas teenida raha, millega luua hiljem soodsamaid rahvaautosid.

«Kui meil oleks kohe alguses olnud võimalik toota soodne elektriauto, oleks me seda kindlasti ka teinud,» ütles ta. «Kuid väikese ettevõtte puhul, mille ressursid on piiratud, on edu võimalik saavutada ainult järk-järgult  - ehitades esmalt väikese arvu kalleid autosid, seejärel juba arvukamalt keskmise hinnaklassi autosid ning lõpuks on meil võimalik toota ka suurel hulgal soodsaid autosid,» selgitas ta.

Meedias on juba mõnda aega liikunud kuulujutud, mille järgi plaanib Tesla ehitada linnamaasturist Model Xist veidi väiksema krossoveri Model Y. Sellega võiks autotootja konkurentsi pakkuda sama klassi populaarsetele mudelitele nagu Nissan Juke. Kuna ettevõte on lähiaastatel keskendunud esimese rahvamudeli Model 3 tootmisele, pole ilmselt uue mudeli esitlust oodata enne 2018. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles