Pole kuulnud, mis on Oppo ja Vivo? Selgub, et maailma ühed müüdumad mobiilid

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oppo mobiiltelefon
Oppo mobiiltelefon Foto: tootja

Globaalsed mobiilimüügi näitajad aasta esimese kvartali kohta on välja tulnud ning unustage võimalus selle esiviisikus näha selliseid tuntud kaubamärke nagu Sony, LG või Microsoft – järjest suuremat võimu on võtmas hoopis rahvarohke Hiina meil vähetuntud tootjad.

Tõsi, muutunud pole esikolmiku järjestus. Jätkuvalt on esikohal Lõuna-Korea Samsung 81,9 miljoni telefoniga, mis teeb tema turuosaks 24,5 protsenti ja selle aastaseks languseks vaid 0,1 protsenti. Turuosa peamiseks säilitajaks peetakse selle aasta tipptelefoni S7 suurt edu, teatab andmeanalüüsiettevõte IDC.

Ameeriklaste Apple oli küll suurim kukkuja oma 51,2 miljoni toodetud telefoni (aasta varem 61,2 miljonit) ja 15,3-protsendise turuosaga (18,3), kuid säilitas siiski tabelis teise koha.

Kolmandal kohal on jätkuvalt Hiina tootja Huawei, mis tootis 27,5 miljonit telefoni ja omandas sellega turuosa 8,2 protsenti. Aastane toodangukasv oli tal koguni 58,4 protsenti.

Neljandal ja viiendal kohal ei leia me enam aga Hiina tootjaid Lenovot (Motorola) ja Xiaomit – nende koha on nüüd sisse võtnud peamiselt siseturule keskendunud kaasmaalased Oppo ja Vivo. Nii tehnilistelt omadustelt, kaamerate võimekuselt kui väljanägemistelt paistab näiteks Oppo F1 Plus olevat lausa suurepärane telefon.

Oppo toodangu suuruseks oli esimeses kvartalis 18,5 miljonit, mis teeb aastaseks kasvuks ei vähem ega rohkem kui 153,2 protsenti. Neljanda koha tabelis andis talle turuosa 5,5 protsenti. Vivo tootis 14,3 miljonit telefoni ja tema turuosaks on 4,3 protsenti.

Kokku toodeti maailma aasta esimese kolme kuuga 334,9 miljonit mobiiltelefoni, mis on 600 000 võrra enam kui aasta varem samal perioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles