Senitundmatu petulahendus röövib mobiilikasutajatelt suuri summasid

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid
Mobiiltelefonid Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Suurbritannias on lahvandanud uus ja senitundmatu petulahendus, mis tekitas tuhandetele kasutajatele vastamata kõnesid ja mitmesaja naelani küündivaid arveid sõltumata sellest, et nad numbrile tagasi ei helistanud.

Ohvrite sõnul märkasid nad oma telefoni ekraanil vastamata kõnesid numbritelt, mis algasid kombinatsioonidega 0845 ja 0853. Kusjuures inimestel polnud lootustki neile kõnedele vastata, kuna telefon jõudis heliseda vaid mõne hetke, kirjeldab The Daily Mail.

Sellele vaatamata said nad tohutud arved ja teadmise, et on justkui neile petunumbritele tagasi helistanud ja teinud seejuures kõnesid kestusega kolm kuni 12 tundi. On ka neid, kelle seadme ekraanile polnud ilmunud isegi vastamata kõne teadet.

Mobiilsideoperaatorid pole suutnud seni veel tuvastada, kuidas pettus töötab. Vodafone’i pressiesindaja ütles The Independentile, et kuna tegemist on väga laialdase juhtumiga, siis töötatakse koos valdkonna regulaatorite ja teiste mobiilsideoperaatoritega selle tuvastamiseks ja sulgemiseks.

«See kelmus ja pettus. Oleme kasutusele võtnud ennetavad meetmed kindlustamaks, et ükski ohvritest ei peaks oma taskuid kergendama. Oleme tuvastanud ja blokeerinud pettusega seotud numbrid,» ütles esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles