Ford arendab 320 kilomeetrise sõiduulatusega elektriautot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi tegevjuht Mark Fields CES messil.
Fordi tegevjuht Mark Fields CES messil. Foto: SCANPIX

Autotootja Ford on arendamas uut, vähemalt 200 miilise (322 kilomeetrise) sõiduulatusega elektriautot, mis võiks hakata konkurentsi pakkuma Tesla Model 3le ja Chevrolet Boltile/Opel e-Amperale, kirjutab Automotive News.

Autotootja juht Mark Fields ütles ettevõtte esimese kvartali tulemusi tutvustades, et Ford soovib olla elektriautode tootmisel liidrite seas.

Aktsionäri küsimusele, kas Fordil on sarnaselt General Motorsile ja Teslale plaanis välja tulla vähemalt 200miilise sõiduulatusega elektriautoga, vastas Fields, et ettevõte on selles suunas selgelt arendustööd tegemas.

Kuigi Fordi tegevjuht ei soovinud rohkem infot uue auto kohta avalikustada, on Automotive Newsi andmetel selle koodnimetuseks Model E, auto tootmisega alustatakse Mehhikosse rajatud uues tehases 2019. aastal.

Fordi mudelivalikus on ainuke täiselektriline auto hetkel Focus Electric, mille uus, tänavu müüki jõudev versioon suudab ühe laadimisega läbida 100 miili (161km). Tänavu müüki jõudva Chevrolet Bolti sõiduulatus on aga kaks korda suurem ning ka paari aasta pärast müügisalongidesse jõudvate Tesla Model 3 ja uue Nissan Leafi vastav näitaja ületab 200 miili piiri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles