Apple´i turuväärtus kahanes nädalaga 65 miljardit dollarit (6)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i logo
Apple´i logo Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Tehnoloogiaettevõtte Apple aktsial oli viimase kolme aasta kõige kehvem nädal, odavnedes oodatust kehvemate majandustulemuste avalikustamise järgselt kokku 11 protsenti, kirjutab Reuters.

Aktsialangus kahandas ettevõtte turuväärtust kokku 65 miljardit dollarit.

Apple avalikustas teisipäeval kalendriaasta esimese kvartali majandustulemused, mis olid investoritele kõike muud kui rõõmustavad. Esimest korda viimase kümne aasta jooksul Apple´i kvartalikasum aasta-aastases võrdluses vähenes ning esmakordselt kukkusid ka nutitelefonide iPhone müüginumbrid.

Eelmisel nädalal teatas ka tuntud  multimiljardärist aktivistinvestor Carl Icahn telekanalis CNBC, et on kõik Apple’i aktsiad maha müünud.

«Ma olen veidi, ja võib olla rohkem kui veidi, mures Hiina hoiaku pärast,» selgitas investor ning lisas, et Hiina valitsus võib teha Apple’ile müügi seal väga keeruliseks. Ta lubas, et juhul kui olukord Hiinas stabiliseerub, ostab ta aktsiad tagasi.

«Kui kavatsed Apple´i aktsiaid osta, siis tuleb neid osta pikka perspektiivi silmas pidades, kuna järgmised paar aastat on (aktsiale, toim) ilmselt üsna rasked,» ütles Apple´i aktsiaid omava investeerimisfirma Destination Wealth Managementi tegevjuht Michael Yoshikami.

Apple´i käive langes esimeses kvartalis 58 miljardilt dollarilt 50,56 miljardile dollarile. Ettevõte teenis 2016. aasta esimese kolme kuuga 10,5 miljardi dollari suuruse kvartalikasumi, mida on 2015. aasta sama ajavahemikuga võrreldes 13 protsenti vähem. Nutitelefone suutis ettevõte kolme kuuga müüa 51,19 miljonit ehk 17 protsenti vähem kui eelmisel aastal, mil omaniku leidsid 61,2 miljonit iPhone´i.

Samuti langes ka tahvelarvutite iPad ning personaalarvutite Mac müük. Eelmise kalendriaasta esimeses kvartalis müüs Apple 12,6 miljonit iPadi ja 4,6 miljonit Maci, tänavuseks tulemuseks oli aga vastavalt 10,25 miljonit ja 4,03 miljonit seadet.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles