BMW i3 sõiduulatus suureneb 183 kilomeetrini

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW i3
BMW i3 Foto: SCANPIX

BMW elektriautole i3 hakatakse juulikuust pakkuma uut akupaketti, mis suurendab auto sõiduulatuse 183 kilomeetrini, kirjutab Autoblog.com

BMW i3 2017. aasta mudel on varustatud 33 kWh akupakiga, eelkäija vastavaks näitajaks oli 22 kWh, millega sai läbida umbes 120 kilomeetrit. 100 miili peale tarbib 33 kWh akupakiga i3 keskmiselt 27 kWh energiat, mis teeb sellest autotootja sõnul oma klassi kõige säästlikuma sõiduki.

BMW i3 peaks läbivuselt jääma seega samasse klassi Ford Focus Electricuga, mille uus, tänavu müüki jõudev versioon suudab ühe laadimisega läbida 100 miili (161km). Varsti aga jõuab müüki ka Chevrolet Bolt (Euroopas Opel e-Ampera), mille sõiduulatus on kaks korda suurem ning ka paari aasta pärast müügisalongidesse jõudvate Tesla Model 3 ja uue Nissan Leafi vastav näitaja ületab 200 miili (322 kilomeetri) piiri.

BMW loodab uuelt elektriautolt igaljuhul paremaid tulemusi kui selle eelkäijalt. Näiteks USAs müüdi eelmisel aastal vaid 11024 i3e, mis jäi alla nii Nissan Leafi, kui ka eelmise põlvkonna Chevy Volti müügitulemustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles