Slack – vaieldamatult parim rakendus kaugtööks

Erki Oras
, Digitarga külalisblogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slack töötab kõikides enam levinud kontoritöö keskkondades ja nutitelefonide platvormidel.
Slack töötab kõikides enam levinud kontoritöö keskkondades ja nutitelefonide platvormidel. Foto: Slack

Keskmine Eesti tööandja eelistab hoida alluvaid oma silma all, st kontoriseinte vahel vangistuses. Piisava asustustiheduse puhul aga kipub juba aastakümneid populaarsust kogunud n-ö avatud kontor meenutama kalkunifarmi, soovitab sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark külalisblogija Erki Oras kaaluda kaugtöö eri võimalusi.

Eriti talumatuks aga muutub kontorielu siis, kui ilmad võtavad pöörde paremusele, kirjutab Oras Digitargas. "Seega on kaugtöö väga hea mõte. See võimaldab töövõtjal tegutseda enda jaoks optimaalselt meeldivas keskkonnas, aega ja energiat ei kulu enam logistikale ning tööandja võib pikemas perspektiivis mõelda väiksemale ja vähem kulukale tööpinnale."

Täielik win-win situatsioon. Ometi võib selle olukorraga kaasneda oluline risk halvenenud kommunikatsiooni näol. Kuidas siis tagada püsiv ja stabiilne suhtlus kolleegide vahel, et need peata kanadena ilma mööda laiali ei sibliks?

Sind võib huvitada ka see video:

Slack ühendab nii reaalajas suhtlemisrakenduse kui ka e-posti ning failijagamisteenuse.
Slack ühendab nii reaalajas suhtlemisrakenduse kui ka e-posti ning failijagamisteenuse. Foto: Slack

Slack (looderdama ing. k.) sai alguse tänaseks looja karja läinud online-mängust Glitch. Rakenduse taga seisavad paar tänaseks ühe populaarsema fotojagamiskeskkonn Flickr kunagist asutajaliiget. Tänaseks on Slackil vähemalt miljon igapäevast aktiivset kasutajat ning see arv kasvab jõudsasti.

2013. aasta augustis lansseeritud Slacki ambitsioonid on suured. Siin on ühendatud nii reaalajas suhtlemisrakendus kui ka e-post ning failijagamisteenus. Kogu Slacki tegevus on jagatud meeskondadeks ja kanaliteks (channels), kus toimub kogu tegevus, st kommunikatsioon ning infovahetus.

Meeskonnaga võib liituda praktiliselt piiramatu arv kasutajaid ning iga kasutaja võib luua praktiliselt piiramatu arvu kanaleid vastavalt erinevatele teemadele. Nii võib luua eraldi kanali iga tööprojekti jaoks ning liita seal suhtluses töötajad ja kliendid, et kommunikatsioon oleks võimalikult kiire, läbipaistev ja vahetu. Mõistagi saab iga kasutajaga seal suhelda ka täiesti privaatselt.

Loe Digitargast, kuidas Slacki kasutada ja teisi äppe oma töö infovoogu integreerida.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles