Apple on sunnitud Hiinas iPhone´i kaubamärki kohaliku käekotitootjaga jagama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IPHONE´i käekott
IPHONE´i käekott Foto: iphone.vc/Xintong Tiandi

Apple kaotas hiljuti Hiinas kohtuvaidluse, millega soovis taotleda iPhone´i kaubamärgi kasutamise keelamist teiste kohalikul turul tegutsevate ettevõtete poolt, kirjutab Quartz.

Pekingi kõrgem linnakohus lükkas tagasi Apple´i apellatsiooni, millega USA ettevõte nõudis, et kohalik loomanahast valmistatud aksessuaaride tootja Xintong Tiandi Technology lõpetaks iPhone´i kaubamärgi kasutamise. Pekingis baseeruv ettevõte müüb nahast käekotte, telefoni- ja passiümbriseid IPHONE´i nime abil.

Xintong Tiandi registreeris Hiinas IPHONE´i kaubamärgi nahast toodete valmistamiseks 2007. aastal ehk viis aastat hiljem kui Apple, mis soovis seda kasutada riistvara ja tarkvaratoodete tarbeks. Apple viis käekotitootja esimest korda kohtusse neli aastat tagasi, kuid nii kohalik kaubamärgiamet kui ka madalama astme kohus langetasid otsuse Apple´i kahjuks.

Amet väitis kolm aastat tagasi, et Apple ei suutnud tõestada, et IPHONE oli Hiinas enne seda, kui Xintong Tiandi 2007. aastal selle enda nimele registreeris, juba tuntud kaubamärk, mistõttu ei saanud see kahjustada ka USA ettevõtte ärihuve.

Xintong Tiandi tootevalikuga saab tutvuda leheküljel iphone.vc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles