Fiat Chrysleri juht hakkab ka Ferrarit tüürima

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Marchionne.
Sergio Marchionne. Foto: SCANPIX

Superautode tootjat Ferrari hakkab Amedeo Felisa pensionile mineku järgselt juhtima Fiat Chrysleri kontserni juht Sergio Marchionne isiklikult, kirjutab Car and Driver.

69aastane Felisa oli Ferrari palgal kokku 26 aastat, neist viimased kaheksa aastat tegevjuhina. Ta jääb siiski ettevõttega seotuks, olles edaspidi Ferrari tehniliseks nõunikuks.

Marchionne nimetati Fiati tegevjuhiks 2004. aastal. Tema juhtimisel toimus ka kaks aastat tagasi lõpule viidud Fiati ühinemine Chrysleriga.

2014. aastal sai Marchionne ka Ferrari nõukogu esimeheks, kuna Luca Di Montezemolo otsustas autotootja tulevikku puudutavate erimeelsuste tõttu oma ametist lahkuda. Eelmisel aastal viis Marchionne Ferrari börsile. Tema aeg Itaalia superautode tootja eesotsas jääb aga ilmselt üürikeseks, kuna 63aastane autotööstuse veteran on varasemalt teatanud, et läheb 2018. aastal pensionile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles