Google saab Fiat Chryslerilt isesõitvate autode testimiseks 100 elektrilist minikaubikut

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chrysler Pacifica
Chrysler Pacifica Foto: SCANPIX

Google sõlmis Fiat Chrysleriga lepingu, millega soetab inimjuhita autode testimiseks sada Chrysler Pacifica pistikhübriidi, kirjutab Reuters.

Tegu on seni kõige olulisema partnerlusleppega, mille ükski Silicon Valley ettevõte on traditsioonilise autotootjaga inimjuhita sõidukite arendamiseks sõlminud.  Google´i poolt ostetud väikekaubikud on mõeldud ainult testimiseks ning müüki ei jõua.

Eelnevalt on Google kasutanud Toyotale kuuluva Lexuse sõidukeid, kuid need osteti edasimüüjatelt ning ehitati enda tarbeks ümber. Saja Chrysler Pacifica puhul osaleb aga ka Fiat Chrysler autode testimisel ja nende testimiseks ettevalmistamisel.

Partnerluslepe ei ole piirav, mis tähendab, et mõlemal osapoolel on vaba voli teha inimjuhita autode arendamisel koostööd ka teiste ettevõtetega. Mitu aastat autonoomseid autosid testinud Google on varasemalt teatanud, et ei soovi ise inimjuhita sõidukeid ehitama hakata ning soovib tootmisel koostööd teha mõne traditsioonilise autotootjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles