Prognoos: Apple´it ootab Hiinas tänavu suur käibelangus

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i logo
Apple´i logo Foto: SCANPIX

Investeerimisfirma Sterne Agee CRT hinnangul väheneb Apple´i käive tänavu Hiinas kohaliku nutitelefonituru nõrkuse tõttu 15 protsenti, vahendab Apple Insider.

Aastatel 2011-2015 oli Hiina osa Apple´i käibekasvust lausa 43 protsenti, nüüd on aga müügitulu hoopis kahanemas. Eelmises kvartalis langes Apple´i käive Hiinas lausa 26 protsenti.

Hiina turu keerulise olukorra tõttu otsustas hiljuti kõik oma Apple´i aktsiad maha müüa ka tuntud aktivistinvestor Carl Icahn.

Sterne Agee CRT  analüütik Rob Cihra viitas investoritele saadetud ülevaates, et probleem ei seisne mitte Apple´is, vaid Hiina turus tervikuna. Oma rolli mängib Hiina nutitelefonide turu kasvu pidurdumine, mille vastu ei ole ka kaks kolmandikku oma globaalsest käibest iPhone´ide müügiga teeniv Apple immuunne. Rekordilisel 2015. aastal suutis ettevõte suurendada oma osa Hiina nutitelefonide turul 4 protsenti, kuid Cihra sõnul oli tegu oli suures osas lihtsalt turu ümberjagamisega.  Näiteks Samsung kaotas samal ajal turuosa 6 protsenti ning nutitelefonide kogumüügi kasv selgelt aeglustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles