Eestlaste Teleporti hinnatakse parimaks töö leidmise portaaliks maailmas

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Tamkivi
Sten Tamkivi Foto: Peeter Langovits

Rahvusvaheline majandusväljaande Forbes peab eestlaste loodud Teleporti maailma üheks paremaks keskkonnaks leidmaks head tööd ja elukohta kus iganes maailmas.

Üleilmse kaugtöövõrgustiku moodustamine on saanud ettevõtete jaoks valdavaks trendiks ning selle hõlbustamiseks on loodud mitmeid teenuseid. Lisaks saavad selliste keskkondade abil tööotsijad hinnata maailma parimaid kohti töötamiseks nii distantsilt kui kohapeal olles, kirjutab Forbes.

Teleporti tugevuseks hindab väljaanne võimalust hinnata, kus inimestel oleks hea nii isiklukuks eluks kui tööalases plaanis arenemiseks. Näiteks saab ligi 150 sihtkoha vahel võrrelda sealseid elamiskulusid, palkasid, elukvaliteeti laiemalt ja teisi näitajaid. Kui uues elu- ja töökohas peaks tekkima aga probleeme, siis on võimalik Teleporti vahendusel leida ja palgata endale kohalik abiline.

Teleporti kõrval tõi Forbes esile veel selliseid keskkondi nagu Startup Blink, Nomad Pass, Workfrom ja Nomad List.

Teleporti kaasasutaja ja tegevjuht on endine Skype Eesti juht Sten Tamkivi.

«Meie esimene suurem toode, parima elu- ja töökoha otsinguteenus Teleport Cities on oma esimese aastaga jõudsalt kasvanud. Tänaseks 120 tuhandest registreeritud kasutajast on enam kui 100 000 kirjeldanud oma huvid ja vajadused, mille järgi nad oma edasist elu seada tahavad,» kommenteeris Tamkivi ettevõtte viimase aja tegemisi.

«Teiselt poolt oleme ära kaardistanud üle 180 andme-dimensiooni enam kui 150 maailma linna kohta. Seda nõudlust ja pakkumist oleme kokku viinud üle poole miljoni otsingu puhul. Nagu ka Forbes tähele pani, on siit edasi Teleporti järgmine väljakutse inimesi aidata kolimisi ellu viia. Märtsis käivitasime uue teenuse Teleport Zen, mille abil inimesed saavad oma kolimisprotsessi võimalikult väikese peavaluga ära hallata,» lisas Tamkivi.

Tallinnas on näiteks teleporti analüüsi kohaselt maailma linnade seas maailma üks paremaid elukalliduse ja –kvaliteedi suhteid ning eespool on vaid sellised linnad nagu Stockholm, Viin ja Zürich. Samas on ärikeskkond ja tingimused uute start-up’ide tekkeks selgelt alla keskmist.

«Kui võtame aga näiteks San Francisco, mis on ärikeskkonna mõistes start-up’ide kui üldise ärikeskkonna mõttes maailmas tipus, siis on see kõik tegelikult kulud nii kõrgele viinud, et elukalliduse balanss on paigast nihkunud,» on Sten Tamkivi Postimehele näiteks toonud. «Moskva seis on aga eriti halb: mitte eriti hea elukeskkond ning seda veel ka kalli hinnaga.»

Üsna loogiliselt kinnitavad Teleporti andmed ka seda, et mida odavamad on linnades valitsevad hinnatasemed, seda kehvem on neis ka elukvaliteet.  Ning see on ühtlasi ka näitaja, mille poolest Balti pealinnad on maailma tehnoloogialinnade absoluutses tipus – siin on suhteliselt madalad hinnad ja seejuures üsna hea elukvaliteet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles