Eesti parimaks pürgib 54 mobiilirakendust

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid
Mobiiltelefonid Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti parima mobiilirakenduse konkursile laekus 54 erinevat mobiilirakendust, nende seas on juba nii hea tükk aega tegutsevaid kui üsna uusi finantsteenuste, suhtlemise, spordi ning jagamismajanduse äppe.

Žürii esimehe Asko Seeba sõnul jäävad selleaastase konkursi puhul silma just mitmed finantsteenused. «Üles on seatud mobiilirakendusi, mis teevad võimalikuks juba olemasoleva teenuse kasutamise äpi kaudu, aga on ka selliseid, kus äpp ongi ise eraldiseisev teenus,» märkis Seeba.

Žürii hindab rakendusi, mis on kvaliteetsed, mugavad, millest tõuseb majanduslikku kasu või mis aitavad parandada inimeste elukvaliteeti mõnel muul moel. Eraldi vaadatakse ka rakenduste turvalisust ning rahvusvahelist potentsiaali.

Nominentide ring on sel aastal tõesti lai – alates Rahvusringhäälingust, Eesti Energiast, Tele2-st ja Teliast ning lõpetades Taxify, Pocopay ja Hambaräviäpiga.

Võitjad kuulutatakse välja 8. juunil toimuval konkursi finaalüritusel.

Konkursi žüriisse kuuluvad inimesed, kelle ettevõtted on ka ise väga edukaid äppe või start-up-ettevõtteid loonud või  neisse investeerinud: Asko Seeba mobiilirakendusi loovast ettevõttest Mooncascade, investeerimisfirma Karma.vc esindaja Margus Uudam, Anna Piperal e-Estonia Showroomist, Kristel Viidik start-up-ettevõttest Testlio, Lauri Läheb Teliast, Tajo Oja Fraktalist ja Rain Rannu Fortumost.

Konkurssi «Eesti parim mobiilirakendus 2016» korraldatakse Riigi Infosüsteemi Amet tellimusel ja euroliidu rahastusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles