India ei luba Apple´il kasutatud nutitelefone importida

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 6s Apple'lt.
iPhone 6s Apple'lt. Foto: Eero Vabamägi

India lükkas tagasi Apple´i plaani, mille kohaselt imporditaks riiki müügiks kasutatud nutitelefone iPhone, kirjutab Reuters.

Apple müüb mõnedes riikides, kaasaarvatud USAs kasutatud nutitelefone teatud allahindlusega. Sellise strateegia rakendamine Indias oleks suure tõenäosusega märgatavalt suurendanud ettevõtte turuosa.

Kodumaist tootmist propageeriv India lükkas aga Apple´i ettepaneku tagasi, viidates kasutatud elektroonika impordikeelule. Sellele olid vastu ka kohalikud nutitelefonitootjad, kelle sõnul oleks kasutatud iPhone´ide müügi näol tegu dumpinguga.

Kehv uudis jõudis meediasse vaid mõned päevad peale seda kui Apple avalikustas oma kvartalitulemused, mis märkisid ettevõtte esimest nutitelefonide müügilangust.

Indias on Apple´i käes ainult 2 protsenti turust, kuid ettevõtte müügitulemused suurenesid käesoleva aasta esimese kolme kuuga lausa 56 protsenti, seda peamiselt tänu vanemate mudelite nagu 5S populaarsusele.

Apple´i uusim nutitelefon iPhone SE maksab Indias 39 000 ruupiat (585 dollarit) ehk pea kolmandiku rohkem kui USAs. Hinnatõusu tingivad impordimaksud ja kohalike edasimüüjate kõrged marginaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles