Tesla Model 3 tootmise algusaega nihutati edasi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3 tootmiseelne versioon
Tesla Model 3 tootmiseelne versioon Foto: SCANPIX

Autotootja Tesla Motors asutaja ja tegevjuht Elon Musk tunnistas investoritele kvartalitulemusi tutvustades, et ilmselt ei alustata uue mudeli Model 3 tootmisega järgmise aasta juulis, nagu varasemalt plaanitud, kirjutab Car and Driver.

Muski sõnul oli ettevõte tootmise algusajaks märkinud 2017. aasta esimese juuli. Samas oli ta sunnitud investoritele tunnistama, et selleks kuupäevaks ei suudeta tegelikult autosid tootma hakata.

«Reaalsuses alustame masstootmisega mõni kuu hiljem, kuna me peame enne seda lahendama mõned tarneahela ja tootmisvõimalustega seotud probleemid,» ütles ta peale esialgse tähtaja avalikustamist.

Hoolimata tootmise edasilükkumisest lubas Musk, et 2017. aasta lõpuks on  tehaseliinilt maha sõitnud juba 100 000-200 000 Model 3.

Tesla on tuntud mudelite turule toomisega venitamise poolest. Roadster jõudis müüki 9 kuud lubatust hiljem, Model S kuus kuud hiljem ning Model X lausa 18 kuud peale auto tutvustamisel lubatud tähtaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles