Veel nimedest: kas mardipäeval sünnib rohkem Marte?

Riin Aljas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem Jaane sünnib juunis – kokku 859 ning seda on pea kaks korda rohkem kui teisel kohal olevas augustis
Kõige rohkem Jaane sünnib juunis – kokku 859 ning seda on pea kaks korda rohkem kui teisel kohal olevas augustis Foto: Aili Zaitsev

Eile avaldas statistikaamet nimede portaali. Sealt nähtub, et kõige selgemalt mõjutab rahvakalender Jaane.

17. jaanuar – tõnisepäev – Läheb kokku! Kõige rohkem on Tõniseid sündinuid jaanuaris - 240.

25. jaanuar tatjanapäev ehk tanjapäev – Läheb kokku! Kõige rohkem on Tatjanasid sündinuid jaanuaris, kokku 1 242. Seda on märkimisväärselt rohkem kui teisel kohal olevas aprillis, kus Tatjanasid on sündinud 924

22. veebruar – peetripäev – Ei lähe kokku, sest kõige rohkem Peetreid on sündinud hoopiski mais, kokku 385. Veebruar on seevastu hoopiski tagant poolt eelviimane kuu.

17. märts – alekseipäev – Läheb kokku! Kõige rohkem on nimega Aleksei sündinuid märtsis, kokku 743. Taaskord märgatavalt rohkem, kui teisel kohal olevas aprillis kus Alekseisid sündis 611.

17. märts – paastumaarjapäev – Ei lähe kokku, sest kõige rohkem on nimega Maarja sündinuid detsembris, kokku 231.

23. märts – jüripäev - Läheb kokku! Kõige rohkem on nimega Jüri sündinuid aprillis, kokku 716. Seda on märkimisväärselt rohkem kui teisel kohal olevas aprillis, kus Jürisid sündis 585.

9. mai – kevadine nigulapäev – Läheb kokku, sest kõige rohkem on nimega Nikolai sündinuid mais, kokku 625. Teisel kohal on sealjuures detsember 598 sünniga, sest nigulapäeva tähistatakse ka detsembris.

24. juuni – jaanipäev – Läheb selgelt kokku, sest kõige rohkem Jaane sünnib juunis – kokku 859 ning seda on pea kaks korda rohkem kui teisel kohal olevas augustis.

22. juuli – madlipäev – Kõige rohkem Madlisid sünnib tõesti juulis – 41 – ent sama palju Madlisid peab sünnipäeva ka aprillis ning teised kuud ei jää sünnipäevaliste arvu suhtes väga maha.

25. juuli  - jaagupipäev - Kõige rohkem on nimega Jaagup sündinuid tõesti juulis, kokku 28, ent sama palju ka juunis ja peaaegu sama palju augustis: 26.

26. juuli – annepäev – Ei lähe kokku, enim Annesid sündis juunis, kokku 487.

29.juuli – olevipäev – Ei lähe kokku, kõige rohkem Oleveid on sündinud septembris, kokku 136.

10. august  - lauritsapäev – Selle nimega inimesi on liiga vähe, mistõttu statistikaamet andmeid ei avalda.

24. august – pärtlipäev – Ei lähe kokku, sest kõige rohkem Pärtleid on sündinud detsembris, kokku 16.

21. september – madisepäev – Ei lähe kokku, sest kõige rohkem Madiseid sünnib veebruaris. Samas on ka siis talvine madisepäev.

29. september – mihklipäev – Läheb kokku, sest kõige rohkem on nimega Mihkel sündinuid septembris, kokku 387.

10. novermber – mardipäev – Läheb kokku, sest kõige rohkem on nimega Mart sündinuid novembris, kokku 428. Seda on tunduvalt rohkem kui teisel kohal olevas märtsis, mil Marte on sündinud 260.

25. november – kadripäev – Läheb kokku, sest kõige rohkem on nimega Kadri sündinuid novembris, kokku 587. Seda on jällegi palju rohkem kui teisel kohal olevas aprillis, kui Kadrisid on sündinud 303.

30. november – andresepäev -  Ei lähe kokku, sest kõige rohkem Andreseid on sündinud aprillis – 629.

21.detsember – toomapäev – Ei lähe kokku, sest kõige rohkem on nimega Toomas sündinuid mais, kokku 538.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles