Video: püstitati virtuaalreaalsuses viibimise Guinnessi rekord

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtuaalreaalsuses viibimise rekordi püstitamine
Virtuaalreaalsuses viibimise rekordi püstitamine Foto: Youtube

Californias elav mees püstitas teadaolevalt maailma pikima virtuaalreaalsuses viibimise rekordi ning pääses selle saavutusega ametlikult Guinnessi rekorditeraamatusse.

Derek Westerman suutis nimelt HTC Vive prillide kasutades virtuaalreaalsuses viibida enam kui ööpäeva - täpsemalt 25 tundi, kirjutab Tech Times.

Ülikonda riietatud ja lipsu kandev mees ei mänginud kogu selle aja sealjuures mitte tavalisi videomänge vaid tegeles virtuaalreaalsuses maalimise äpi abil loometööga. Kogu aja ühe rakenduse kasutamine oli ka Guinnessi üks erinõuetest.

«Tahtsin valida midagi, mis annab mulle enim vabadust. 3D-ruumis maalimine 25 tunni vältel tundus parim valik,» ütles Westerman ise.

Westermani saavutus on igati kiiduväärt, sest tavainimesel piisav vaid mõnest tunnist VR-prillide kandmisest, et pea pööritama ja seest iiveldama hakkaks. Samas hakkas ka temal 17. tunnil paha ja ta pidi ämbrisse oksendama. Prillid peas tuli mehel ka pärissööki süüa ja päriselt keha kergendada.

Gunnessi ametliku sissekande kohaselt on nüüd uus virtuaalreaaluses videomängu mängimise maratoni kestvuseks 25 tundi ja 2 minutit. Rekord püstitati küll juba 7. aprillil, kuid allolev video tehti avalikuks alles mõne päeva eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles