Škoda uue linnamaasturi nimeks saab Kodiaq

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Škodia Vision S
Škodia Vision S Foto: SCANPIX

Škoda kinnitas, et autotootja uue suure linnamaasturi nimeks saab Kodiaq. Esimest korda esitletakse sõidukit ametlikult sügisel Pariisi automessil, kirjutab Autocar.

Auto nimi tulenetati Alaskal levinud karuliigist kodiak. Esimest korda esitleti Škoda Kodiaq linnamaasturit Prahas toimunud üritusel. Toona näidatud tootmiseelne mudel nägi välja üsna sarnane VisonS kontseptmudelile, millel see baseerub. VisionSi esitleti märtsis toimunud Genfi autonäitusel ning see kasutab Volkswageni MQB platvormi.

Müüki jõuab Kodiaq Euroopas järgmise aasta alguses. Auto mootorivalik peaks sarnanema Superbile, lisaks plaanitakse hilisemaks ka pistikhübriidi versiooni.

Škoda plaanib lähitulevikus panustada oma linnamaasturite valiku suurendamisele. Praeguseks on teada, et loomisel on viieukseline kupee ning sportlikum vRSi märki kandev versioon. Lisaks luuakse linnamaasturi/krossoveri laadne suurem sõiduk ka praegu tootmises oleva Yeti baasil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles