Vaata, milliste Eesti idufirmade vidinaid saab Euroopa Päeva digitelgis proovida

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sprayprinteri meeskond on ka Euroopa Päeval kohal.
Sprayprinteri meeskond on ka Euroopa Päeval kohal. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeval, 7. mail Tallinnas Vabaduse väljakul toimuval Euroopa Päeval on üles seatud ka digitelk, kuhu tehnika portaal Geenius on kutsunud terve rea Eesti idufirmasid, kelle tooteid või lahendusi saab kohapeal reaalselt katsetada.

Kohal on järgmised Eesti iduettevõtted:

  • Starship Technologies: Eesti idufirma, mis töötab välja maailmas palju laineid löönud kullerroboteid.
  • Sprayprinter: Eesti idufirma, mis võimaldab igaühel seinu joonistuste ja mustritega katta. Näitavad telgis ühe seina peal, kuidas nende masin reaalselt töötab ja inimesed saavad proovida.
  • Mash Machine: Eestis tegutsev, aga mitte eestlaste loodud idufirma, mis toodab innovaatilisi muusikamasinaid: interaktiivseid laudu, mis võimaldavd igaühel DJ-ks hakata. Kohapeal saab igaüks proovida, kuidas Mash Machine'iga muusikat tehakse.
  • Bike-ID: Eesti idufirma, mis võimaldab oma jalgratta kanda rahvusvahelisse jalgrataste registrisse ja selle soovi korral ka nende juures kindlustada. Tõmba äpp ja lisa ratas registrisse. Kohapeal näitavad, kuidas nende lahendus töötab.
  • Ampler Bikes: Eesti idufirma, mis tootab elektrijalgrattaid. Telgis on väljas koos teise Eesti idufirmaga CoModule, mis toodab elektrijalgratastele mõistust ehk tarkvara ja analüütikat, mille alusel oma ratta sõiduulatust prognoosida ning mis võimaldab tootjal ratta elu ja tervist jälgida. Kohapeal saavad inimesed proovida Eesti elektrirattaga sõita. 
  • Huntloc: Eesti idufirma, mis teeb mobiiliäppi ja seadmeid jahimeestele, et nad saaksid jahti nutikalt pidada ega tulistaks kogemata üksteise poole näiteks. Ühtlasi teevad koerale kaela riputatavat andurit, mille kaudu saab koeraga ka rääkida, kui ta kaugel on. Koer tuleb ilmselt ka.
  • Rikai Games: Eesti idufirma, mis teeb lastele programmeerimist õpetavat iPadi-mängu nimega Bit by Bit.

Lisaks saab:

  • kell 11st juba näha, kuidas prinditakse pannkooke Eesti esimese pannkoogiprinteriga,
  • kohal on ka virtuaalreaalsuse komplektid: digitelgi külastajad saavad võimaluse ise kogeda tehnoloogiamaailma üht suurt tulevikuvisiooni. Ilmselt ei ole just paljud inimesed saanud proovida, mida tähendab panna endalepähe VR-kiiver ning sukelduda täielikult väljamõeldud maailma, mis aga tundub hirmuäratavalt reaalne,
  • veel saab proovida ka droone ja elektrirula.

Postimees teeb Euroopa Päevalt ka otseülekande. Nii sellest kui Euroopa Päeva täpsemast ajakavast saab lähemalt lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles