Itaalia karabinjeerid said enda käsutusse viiesajahobujõulised Alfa Romeod

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Foto: Alfa Romeo

Fiat Chrysleri kontsern annetas Itaalia sõjaväepolitseile üle kaks võimsat Alfa Romeo Giulia Quadrifogliot, kirjutab Car and Driver.

Autode kapoti all tiksub Ferrari 488GTBlt pärit kolmeliitrine V6 silindriasetusega turbomootor, mille võimsus küündib 505 hobujõuni ehk 377 kilovatini. Auto tippkiiruseks on 305 km/h ja nullist sajani kiirendab masin vaid 3,9 sekundiga.

Karabinjeeride kanda on Itaalias erinevad sõjaväelised ning tsiviilülesanded, mis eristab neid ka tavapolitseist, poliziast. Pressiteate järgi hakatakse autosid lisaks kurikaelte tagaajamisele kasutama ka eriülesannete nagu doonorvere- ja organite transportimise tarbeks.

Itaalia politseijõud on erinevaid Alfa Romeo mudeleid kasutanud juba aastakümneid, kuid viimasel ajal on kasutuses pigem teiste autotootjate sõidukid. Alles mullu esitas riik karabinjeeride ja politsei tarbeks Seat Leoni suurtellimuse. Kokku peaks Hispaania autotootja omanikettevõte Volkswagen tarnima Itaaliale mõne aastaga umbes 4000 autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles