Sõiduproov. Ford Ranger: Ovaalkabineti tööminister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wildtrack uhkustab 18-tolliste velgedega.
Wildtrack uhkustab 18-tolliste velgedega. Foto: Eero Vabamägi

Fordi sinise ovaaliga kaubamärgi alt jõuab tänavu riburada uudistooteid. Otsa teeb lahti ovaalkabineti šikk tööminister Ford Ranger. 

Kui Hollywoodi filmid on meile midagi õpetanud, siis seda, et süütul ilmel üle kõrbeluidete vaikelu hüplev veererohupuhmas liigub vääramatult kokkupõrkekursil. Hollywoodi stuudioorkestri kurjakuulutava viiuldamise saatel kannab virvendavalt kuum tuulehoog veererohupalli kivi tagant välja ning botaanilise ja tehnoloogilise elemendi kokkupõrge on vältimatu. Sest seal see on. Kastikas. Kõigutamatus enesekindluses keset vaenulikku maastikku. Kastikas kui hollywoodliku hea ja kurja võitluse teetähis ja truu töövahend.

Kuidas stsenaarium parajasti ette näeb ja eelarve võimaldab, tormab kastikas või mitu mööda kõrbe, paisates rataste alt kuuma kiviklibu ja tihket tolmu. Sisalikud pagevad kivi alla, veererohi uperpallitab oma teed ja kastikas kaob tolmupilve hõljuma jättes kaljurünka taha. Pikap on Ameerika elulaadi üks sümboleid, milles jõud ja piiritu tegutsemisvabadus segunevad lõunaosariikide farmerite hiiglaslike hamburgerite ja kolmeliitriste koolajoogi topsidega. Ameerika on kastikate tõeline kodumaa ja Ford F-150 on selles kamba ninamees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles