Suurbritannia hakkab pakkuma vesinikautodele ostutoetust

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesinikauto Toyota Mirai
Vesinikauto Toyota Mirai Foto: MICHAEL PROBST/AP

Suurbritannia valitsus hakkab kohalikele politseijõududele,  tervishoiuorganisatsioonidele, omavalitsustele, tuletõrjebrigaadidele ja eraettevõtetele pakkuma vesinikautode ostutoetust, kirjutab Auto Express.

Valitsus on selle jaoks eraldanud 2 miljonit naela, millega loodetakse riigi teedele lisada kokku kuni 100 uut vesinikautot.

Rahaga kaetakse kuni 75 protsenti enne järgmise aasta aprilli ostetud vesinikauto maksumusest, lisaks ka auto jooksvad kulud kuni kolme aasta vältel. Samuti toetatakse autode liisimist, rentimist, kindlustust, vesinikkütuse ostmist ja sellega seotud teenuseid.

Praegu on Suurbritannia teedel vuramas veidi üle 30 vesinikauto, valitsuse plaani kohaselt võiks nende arv seega aastaga kolmekordistuda. Lisaks vesinikautode kõrgele hinnale on nende kasutuselevõttu takistanud vastavate tanklate nappus. Praegu on neid saareriigis vaid 11, kusjuures seitse neist on erakasutuses.

Valitsus plaanib selle aasta lõpuks avada 12-14 kõigile tarbijatele avatud vesinikkütusejaama, Euroopa Liidu rahade toel peaks lisanduma lähiajal veel kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles