Lõuna-Ameerika suurim linn hakkab Uberi juhtidelt kilomeetritasu nõudma

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksojuhid Sao Paulo tänavatel protestimas.
Taksojuhid Sao Paulo tänavatel protestimas. Foto: SIPA/Scanpix

Lõuna-Ameerika suurima linna Sao Paulo linnapea seadustas kohalike taksojuhtide protestidest hoolimata sõidujagamisteenuste pakkumise kilomeetritasu kaudu, kirjutab Reuters.

Linnapea Fernando Haddad plaanib vastava otsuse ametlikuks teha homme. Samas on mitmed volikogu liikmed soovinud Uberi ja teiste sarnaste teenuste pakkumine keelata, kuna neil oleks litsenseeritud taksode ees selge konkurentsieelis.

Plaani järgi hakkaks Sao Paulo küsima Uberi ja selle Hispaania päritolu konkurendi Cabify autojuhtidelt 10 sentaavot ehk umbes 2,5 eurosenti iga kilomeetri kohta. Selle meetmega loodab linn teenida aastas umbes 40 miljonit lisareaali ehk ligikaudu 10 miljonit eurot.

Sao Paulo taksjuhid reageerisid otsusele laialdaste protestidega, blokeerides linnasüdames olulised liiklussõlmed. Lisaks on rünnatud ka Uberi autosid.

USA sõidujagamisettevõte oli Haddadi otsusega rahul.

«Tegu on esimese sammuga selles suunas, et garanteerida reisijagamisrakendustele linnas oma koht,» teatas Uber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles