Taxify Eesti juht paneb ameti maha

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify reklaamkuulutus
Taxify reklaamkuulutus Foto: Erakogu

Lähiriikide suurima takso- ja sõidujagamisteenuste vahendaja Taxify Eesti tegevjuht Henrik Raave lahkub ametist.

Raave sõnul sattus ta möödunud aasta novembris Taxifysse juhuse tahtel ning on seal nüüd oma väikese tiimiga seitse kuud «vägevalt paugutanud ja taksonduse revolutsiooni juhtinud».

«Liitun turundus- ja juhtimiskonsultandina agentuuriga Must. Olen üks selle asutajatest ja nad on mind seal juba pikemat aega oodanud. Kutse oma pereärisse kaalus hetkel üle väljakutse jätkata Taxifys,» ütles Henrik Raave Postimehele.

Mis puudutab Taxifyd, siis aitab Raave leida selle Eesti üskust juhtima uut inimest. «Soovitan soojalt kogemust äris, kus põimub kirglik taksondus ja tehnoloogiastartup,» sõnas Raave.

Uue juhi otsimise kuulutuses eeldatakse tema järglaselt muu hulgas töö tegemist kohalike ametivõimudega, et suunata need toetama innovatsiooni ja uusi ärimudeleid.

Taxifyle tõi edu klassikalise taksode dispetšerteenuse asemel tellimisrakenduse turule toomine. Sõidupikkuse mõõtmine sai aga taksomeetri asemel toimuma Google Mapsi kaardirakenduse täpsusega. Hiljem asuti sarnaselt Uberile vahendama ka litsentsita juhte ning see tõi kaasa taksoettevõtete pahameele ja meeleavaldused.

Taxify on lisaks Eestile tegutsemas Serbias, Valgevenes, Soomes, Tšehhis, Lätis, Gruusias, Leedus, LAV-is  ja Mehhikos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles