Nikkei: Nissan tahab osta 30 protsenti Mitsubishist

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan.
Nissan. Foto: SCANPIX

Jaapani ärilehe Nikkei andmetel on kohalik autotootja Nissan huvitatud 30 protsendi suuruse osaluse omandamisest kütuseskandaalist räsitud Mitsubishis.

Praegu on Mitsubishi Motorsi börsiväärtus umbes 565 miljardit jeeni ehk 5,2 miljardit dollarit. Seega oleks 30 protsendi turuväärtuseks umbes 1,56 miljardit dollarit. Nikkei andmetel on Nissan Motors ostusummaks pakkunud 1,84 miljardit dollarit. Kui Nikkei allikate väited peavad vett, pöördub Nissan ostuks Mitsubishi kontserni allüksuse Mitsubishi Heavy Industries poole, mille käes on 20 protsenti Mitsubishi Motorsi aktsiatest.

Juhul, kui tehing või tehingud peaks tõepoolest teoks saama, saaks Nissanist ühtlasi ka Mitsubishi suurim osanik.

Mitsubishi oli sunnitud aprilli lõpus toimunud ametlikul pressikonverentsil tunnistama, et on alates 1991. aastast oma autodel läbi viinud moonutatud näitajatega kütusekuluteste. Pettuse avalikuks saamine pühkis nädalaga pool ettevõtte turuväärtusest.

Praeguseks on teada, et Mitsubishi võltsis kokku kolmeteistkümne ainult Jaapanis müüdud mudeli kütusekulunäitajaid.

Huvitaval kombel avastas Mitsubishi pettuse just Nissan, millele Mitsubishi tarnis võltsitud kütusenäitajatega väikeautosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles