Idufirmade börs töötab - esimene ettevõte kogus plaanitud investeeringud

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shipitwise'i meeskond, mis asus mõni aasta tagasi Funderbeami abil raha kaasama.
Shipitwise'i meeskond, mis asus mõni aasta tagasi Funderbeami abil raha kaasama. Foto: Erakogu

Rahvusvahelisi kulleriteenuseid pakkuv idufirma Shipitwise on esimene ettevõte, mis kogus hiljuti Eestis avatud uudselt investorite kaasamisplatvormil Funderbeam plaanitud summa.

Ettevõttel oli plaan koguda juuni keskpaigaks Funderbeami vahendusel investeeringuid 100 000 eurot, kuid see summa kogunes juba täna hommikuks. «Hoiame oma investeeringu kampaaniat veel lahti kuni 13. juunini ning aktsepteerime senikaua ka kõik summad, mis viivad meid üle 100 000 euro,» ütles Postimehele Shipitwise’i üks asutajatest Aleksander Gansen.

Shipitwise kogus plaanitud investeeringud (kuvatõmmis)
Shipitwise kogus plaanitud investeeringud (kuvatõmmis) Foto: Kuvatõmmis

Funderbeam Marketsi põhiideeks on idufirmadesse ka väiksemate investeerimisvõimaluse loomine läbi sündikaatide. «Sündikaat on nagu fond, kuhu on koondatud äriinglite ja väikeinvestorite investeeringud, et see siis ühe tehinguna ettevõttesse paigutada. Investorid saavad oma investeeringutega aga hiljem turul kaubelda,» on ettevõtte juht ja  üks  asutaja Kaidi Ruusalepp idufirmade kaasamisplatvormi toimimist kirjeldanud.

Aleksander Ganseni sõnul on tänane tulemus parim tõestus ettevõtte uskumustele.

«Näeme väga selgelt seda, et uut moodi mõtlemisega inimesed, keda on hoitud eemal otsustest, investeeringutest, teenustest, mis olid senini kättesaadavad vaid «väljavalitutele», soovivad tungivalt rääkida kaasa majanduse muutuste osas,» sõnas Gansen.

Shipitwise plaanib saadud investeeringuid kasutada näiteks järgmise poole aasta jooksul ligi 150 Euroopa logistikaettevõtte seas koostööpartnerite leidmiseks. Fookuses on Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania ja Suurbritannia ettevõtted. Plaan on jõuda aasta lõpuks 2000 paki saatmise ja 250 000 euro suuruse käibeni.

Funderbeami asutasid 2013. aasta suvel Kaidi Ruusalepp, Urmas Peiker ja Villu Arak. Esimese tootena valmis 2015. aastal globaalne idufirmade ja investorite andme- ja analüüsiplatvorm Funderbeam Data. 2016. aasta aprillis käivitati blokiahelal põhinev startuppide investeerimis- ja kauplemisplatvorm Funderbeam Markets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles