Praktika Silicon Valleys – ehmatav ja vägev kogemus!

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikaülikooli energeetikateaduskonna lõpetanud Ats Haas Silicon Valleys.
Tehnikaülikooli energeetikateaduskonna lõpetanud Ats Haas Silicon Valleys. Foto: Erakogu

Mida tunneksite, kui ärkaksite hommikul maailma tehnika-Meka Silicon Valley üürikorteris ja tunni aja pärast ootaks teid ees tööpäev absoluutset tipptarkvara loovas ettevõttes? Täpselt sellisesse hullumeelsesse olukorda sattus seitsme kuu eest Tallinna noormees Ats Haas.

Tehnikaülikoolis energeetikateaduskonna lõpetanud Ats (26) maandus möödunud aasta augusti lõpul San Franciscos. «Magistrikraad oli lähedal ja otsisin võimalusi, mida oma eluga peale hakata – soov oli midagi teistmoodi teha, leida midagi uut ja huvitavat, midagi tõeliselt väljakutsuvat,» meenutas noormees.

Kindlat plaani minna just USAsse Haasil ei olnudki, sama hästi oleks ta võinud asuda praktikale Eestisse, Norrasse või Suurbritanniasse. Pigem oli tema jaoks tähtis ettevõtte tegevus ning probleem, mida seal lahendatakse.

«Minu jaoks pole oluline, mis riigis viibin, peaasi, et kohapeal ägedaid asju tehakse,» ütles Haas. Siin tuli talle appi BAFF – juunis 5. aastapäeva tähistav Balti-Ameerika Vabaduse Fond, mis pakub siinsetele tudengitele, praktikutele ja teadlastele kõikvõimalikke programme alates praktikast, lõpetades teadustööga.

Kaks Haasi sõpra olid juba varem BAFFi toel Ameerikas käinud ning nende kogemused ja sõnumid rääkisid vaid head. Neilt sai ta ka nõu selle kohta, mida eeldatakse sobivatelt kandidaatidelt. Ja nii reisiks läkski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles