Vene õhudessantvägedes algab tänavu uue soomuki katsetamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene uue soomuki Taifun katsetamine õhudessantvägedes algab 2016. aastal, ütles õhudessantvägede ülem kindralpolkovnik Vladimir Šamanov.

«KAMAZ-i tehases alustati sõjatehnika - neljarattalise viienda kaitseastmega soomusauto Taifun - rattasegmendi kokkupanemist. Kavatseme katseeksemplarid kätte saada veel enne aasta lõppu, et hakata neid vägedes katsetama,» ütles Šamanov ajakirjanikele pärast õhudessantvägede sõjanõukogu istungit.

Soomuk Taifun on varustatud keraamilisest soomusest kombineeritud kaitsega, mis tagab kaitse ka soomustläbistavate süütekuulide eest. Soomukile on paigutatud videokaameraid, mis tagavad meeskonnale ja juhile täieliku ringvaate.

Lõuna sõjaväeringkonna pressitalitus teatas mullu detsembris, et uusimad soomukid Taifun saabusid selle «sõjaväeringkonna erivägede brigaadi relvastusse plaanipärase ümberrelvastamise raames» ja et Karanodari krais hakkasid erivägede ühendused seda praktikas katsetama.

Kevadise väljaõppeperioodi ettevalmistamisele pühendatud kogunemine toimub 15.-20. maini Rjazani õhudessantvägede kõrgkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles